Egy mexikói műkritikus véletlenül tönkretett egy 20 ezer dollárt érő alkotást

Összedőlt, a földre zuhant és darabokra tört Gabriel Rico kortárs művész üveglapból, kövekből, focilabdából és egyéb tárgyakból álló installációja a mexikói Zone Maco vásáron, miután egy műkritikus, Avelina Lésper nemtetszését kifejezve egy üdítősdobozt tett le mellé.
Gabriel Rico az ember alkotta és a természetben megtalálható tárgyak kontrasztjára építi kompozícióit – gyakorlatilag talált tárgyakból. „Olyan volt, mintha a mű hallotta volna a megjegyzésemet és érezte volna, mit gondolok róla” – mondta el Lésper videonyilatkozatában az esetről. A mű az OMR galéria szerint 20 ezer dollárt ér, Lésper pedig túl közel ment hozzá, hogy letehessen mellé egy üdítősdobozt és lefényképezhesse, ezzel mutatva ki nemtetszését, és kétségtelenül ez okozta a rombolást” – írta meg a galéria az Instagram-oldalán. 
 
Lésper azt javasolta a galériának, hogy hagyják a darabokat szétszóródva a földön, ezáltal bemutatva, az alkotás evolúcióját, majd amikor ezt elvetették, felajánlotta annak megjavíttatását. A galéria egyelőre nem közölte milyen lépéseket tesz majd az ügyben.  
 
(abcnews) 
2020.02.10
|


Játék
2002-ben megszületett Spanyolország válasza a franciák büszkeségére, a Manu Chaóra.
? ITT AZ ÁLARCOK ÉS MASKARÁK IDEJE! Fotó: 1940., fortepan/Kurutz Márton #hétfotója #pestiest #estipest
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.