Vetítések

Világpolgárok

est.hu:
6/10
|
olvasói
8/10 (4)
Az olasz nyugdíjasok élete sem fenékig tejfel. Két jó barát úgy dönt, élete hátralévő részét ott fogja eltölteni, ahol a pénzéből jobban kijön. Csatlakozik hozzájuk egy harmadik is, ekkor szembesülnek a ténnyel, hogy mindez sokkal bonyolultabb és összetettebb annál, mint ahogyan elsőre elképzelték.
Az eltérő hátterű, egzisztenciájú és habitusú szépkorúaknak a készülődés során rengeteg döntést kell meghozniuk. A pénz előteremtése, a múlt lezárása, a függőben lévő dolgok elintézése és úgy általában a kötelékek felszámolása nem megy olyan könnyen, az élmények hol megerősítik, hol pedig elbizonytalanítják őket szándékukban. A hanyag olasz eleganciával megírt, humorban gazdag Világpolgárok érveket hoz fel pro és kontra, hogy aztán a menni vagy maradni kérdésre egy hatásos, könnyes, ugyanakkor nem várt és az addig látottak alapján nem túl logikus választ adjon.
Hujber
2020.02.28
|
Cittadini del Mondo
olasz vígjáték, 92 perc, 2019
Az ember sosem lehet túl öreg az újrakezdéshez: ebben reménykedik legalábbis a három római nyugdíjas, Attilio, Giorgetto és a Professzor. Egy pohár fehérbor és egy trasteverei séta között úgy döntenek, hátrahagyják katasztrofális életüket, és külföldön próbálnak szerencsét.
Forgalmazza: Cirko Film
Bemutató: 2020. március 5.

Vetítések


Linkek


Ha tetszett, ezt is nézd meg:

(14 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
22
K
23
Sze
24
Cs
25
P
26
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.