Indul a 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál!

április 3 - 19.
Táncelőadás a legkisebbeknek, barokk zenei különlegességek, pergő ritmusok az Ütős napon; az izgalmas komolyzenei felhozatal mellett pedig a könnyűzenei kínálat is kiemelkedő. Ha a felpezsdült kulturális élet közben szükségünk lenne nyugalomra, megismerkedhetünk a lelassulás művészetével is.
A jubileumi, 40. Budapesti Tavaszi Fesztivál idén április 3-19. között kerül megrendezésre, ahol a legkülönbözőbb művészeti programokkal találkozhatnak a résztvevők.

Liszt Ferenc személye idén is meghatározó szereplő: kétnapos lesz a Liszt-maraton.
A Zeneakadémián április 5-e az Ütős napé, egy maratoni koncertsorozat vonultatja fel a Tambuco Percussion Ensemble-t és a Grammy-díjas Third Coast Percussiont; fellép Szaniszló Richárd, illetve a világhírű japán jazz-zongorista és zeneszerző, Makoto Ozone vagy Kai Strobel is. Ezenkívül az Amadinda Ütőegyüttes és két sztárvendégük, Marianna Bednarska marimbaművész és Michael Burritt közösen ismertetnek meg minket a kortárs ütőhangszeres zenék legkülönbözőbb irányzataival. Megkoronázásképp a Concerto Budapest ad műsort a nagyszabású záróeseményen.
 
Április 17-én és 18-án lesz látható Budapesten Sue Buckmaster rendezésében és Akram Khan előadásában egy szólótánc-előadás gyerekeknek. Találkozhatunk a tibeti hangtál sokoldalú virtuózával, Manu Delagóval is, és hazánkba érkezik Joep Beving holland sztárzongorista.

Könnyűzenei kínálatból is válogathatunk: a hiphop, a soul, a funk és a spoken word műfaját a Tank and the Bangas vegyíti, az ismerősebb hangzásra vágyók találkozhatnak a magyarországi rock- és beatzene hőskorának meghatározó személyiségével, Horváth Charlie-val. Fellép a sikert sikerre halmozó, Kedves Péter és Buzás Krisztián alkotta Belau is.
 
BELAU, Kiss Benjámin
BELAU, Kiss Benjámin
Idén sem maradhat el a Budapest Art Week, visszatér a barokk zenei különlegességeket felvonultató Zsabó Fesztivál, ingyenes programokat kínál az Akvárium Tavasz Terasz, a Ludwig Múzeum Slow LifeAz élet lassú tempóban című kiállítása pedig a lelassulás különös művészetébe enged majd bepillantást.
2020.02.21
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.