Mindent meg lehet enni a banánevő művész kiállításán

David Datuna 2019-ben azzal hívta fel magára a figyelmet, hogy az Art Basel Miamin megette Maurizio Cattelan 120 ezer dolláros művét, ami egy falra ragasztott banán volt.
Hungry Artist nevű akciója után a performanszművész úgy döntött, egy tárlat keretében ízelítőt ad abból, milyen is egyenesen a falról enni. Datuna a New York-i Ca’d’Oro galériában nyitja meg február 20-án Hungry Arist című „interaktív ételshow-ját”, amelyen a látogatók leehetik a falra kirakott ételekből készült műalkotásokat. 
 
Datuna, aki maga is jelen lesz az akción, Instagram-oldalán ezt írja a kiállításról: „amit Miamiban a Hungry Artisttal elkezdtem, az a kommunikáció egy új módja és a tudatosság forradalma (…) Bármilyen értelmes interakció egy tárggyal művészetté válhat. Én egy éhes művész vagyok, és éhes vagyok az új interakciókra.”  
 
(Dazed) 
2020.02.20
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.