Warhol erotikus férfiportréi a Tate Modernben

London, Tate Modern, 2020. március 12.-szeptember 6.
Merőben új perspektívából mutatja be a pop art szupersztár rendkívüli pályáját a londoni Tate Modern március 12-én nyíló kiállítása.
A múzeum utoljára húsz éve rendezett tárlatot Andy Warhol műveiből, ezúttal a szexualitás, a migráció, a halál és a vallás kérdései felől közelítenek a kivételes életműhöz. A retrospektív kiállítás fókuszában Warhol ötvenes években készült, a férfiszerelmet ábrázoló erotikus rajzai állnak, amelyeket most először láthat a nagyközönség, alkotójuk életében nem tárta őket a nyilvánosság elé, tartva a homofób reakcióktól. 
 
(The Guardian)  
2020.02.20
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.