Készül az új Munkácsy-kiállítás Békéscsabán

A napokban zárult a Munkácsy Mihály születésének 175. évfordulója alkalmából egy éve indított Munkácsy 175 programsorozat Békéscsabán, amelynek során virtuális tárlatot és tablókiállítást is rendeztek a világhírű festőművész alkotásaiból a békési megyeszékhelyen.
Bár az emlékévnek vége, a Munkácsy Múzeumban már készül az új állandó kiállítás, amely április 24-én nyílik majd, Munkácsy ugyanis 1884. április 25-én mutatta be a Krisztus Pilátus előtt és az akkor elkészült Golgota című műveit Párizsban. Az új tárlatot az idővonal logika mentén alakítják ki, digitális eszközöket is igénybe véve. A látogatók átmenetileg QR-kódok segítségével, mobiltelefonokon, később telefonokon és tableteken láthatják azt is, hogy egy-egy alkotás készítése idején mi történt Békéscsabán, mi Magyarországon, és mi a nagyvilágban, sőt, a képek keletkezési körülményeit is megismerhetik. 
 
(MTI)  
2020.02.25
|
(3 kép)


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.