Kedvenc helyek

4. Dáma Lárma

[ rock ]
Budapest, Dürer Kert, március 7. 19:30
A „nemzetközi nőnap” kifejezés hallatán sokaknak ma is egy öltönyös gyárigazgató jelenik meg lelki szemei előtt, amint egy-egy doboz Macskanyelvet nyújt át a kartársnőknek egy-egy szál gerbera társaságában.
Nos, a Dáma Lárma immár negyedik éve rombolja le ezt az idilli életképet, illetve értelmezi át radikálisan a Spice Girls által bevezetett girl power fogalmát. A rendezvényen ugyanis a hazai (pop-) rockszíntér zenész csajai rendeződnek alkalmi formációkba, és adnak elő feldolgozásokat a Destiny’s Childtól Neil Youngon át az Alter Bridge-ig. Illetve rendszeresen fellépnek összeszokott női formációk is – ezúttal az Armynas, a Buttercup és a PinUps – akik saját szerzeményeiket prezentálják. Az idei Dáma Lárma különösen nagyszabásúnak ígérkezik, ugyanis csaknem 50 zenész lép színpadra. Ott lesz többek között Tiszai Vivien (HolyChicks), Roboz Réka (Kényes Foltok) Máté Évi (Angelus, Vasmacska, Buttercup), Árendás Anita (Free Houdini), Glowacz Dorina (Zombie Jumping), Karai Anna (Guanos Aires, Tears Of Kali), Polczer Nóri (Rendorfin) Pacziga Linda (Lindám), illetve a házigazda Sicu (Vasmacska, Zombie Jumping). 
 
Jegyár: 2500 Ft, elővét: 1900 Ft 
Trooper
2020.02.27
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.