Múzeum+ Március: Raffaello

Budapest, Szépművészeti Múzeum, március 12. 18:00
Ki ne ismerné az 1984-es nagy műkincsrablást, amikor Raffaello Esterházy Madonna című műalkotása is a bűntény áldozatául esett? Többek között erről is szó lesz a márciusi Múzeum+ esten, amelynek főszereplője ezúttal Raffaello, a híres reneszánsz kori olasz festő, a cinquecento egyik kiemelkedő alakja.
A súlyosan megsérült kép restaurálási folyamatáról Fáy András művészettörténésszel beszélget Gréczy Emőke, a MúzeumCafé főszerkesztője, Tátrai Vilmos pedig a Vatikáni Stanzák lenyűgöző freskóiról mesél majd. Az est új programeleme a Művészettörténeti filmklub, amelynek keretében A művészet templomai - Raffaello: A festőfejedelem című olasz ismeretterjesztő filmet tekinthetik meg az érdeklődők, randevúzó pároknak pedig speciális útvonaltippel, a „Reneszánsz párkapcsolati kalauzzal” kedveskednek a szervezők. 
 
Szintén újdonság a Múzika – Czutor és Madonna című program: Czutor Zoli énekes dalszerző előadja legújabb dalát, amelyet Raffaello említett műve, az Esterházy Madonna inspirált. Két program között ízletes tapasokat és borokat kóstolhatnak a műkedvelők, akiket a Custos Consor Régizene együttes muzsikája repít majd ezen az estén a reneszánszkori Itáliába.  
2020.03.02
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.