Múzeum+ Március: Raffaello

Budapest, Szépművészeti Múzeum, március 12. 18:00
Ki ne ismerné az 1984-es nagy műkincsrablást, amikor Raffaello Esterházy Madonna című műalkotása is a bűntény áldozatául esett? Többek között erről is szó lesz a márciusi Múzeum+ esten, amelynek főszereplője ezúttal Raffaello, a híres reneszánsz kori olasz festő, a cinquecento egyik kiemelkedő alakja.
A súlyosan megsérült kép restaurálási folyamatáról Fáy András művészettörténésszel beszélget Gréczy Emőke, a MúzeumCafé főszerkesztője, Tátrai Vilmos pedig a Vatikáni Stanzák lenyűgöző freskóiról mesél majd. Az est új programeleme a Művészettörténeti filmklub, amelynek keretében A művészet templomai - Raffaello: A festőfejedelem című olasz ismeretterjesztő filmet tekinthetik meg az érdeklődők, randevúzó pároknak pedig speciális útvonaltippel, a „Reneszánsz párkapcsolati kalauzzal” kedveskednek a szervezők. 
 
Szintén újdonság a Múzika – Czutor és Madonna című program: Czutor Zoli énekes dalszerző előadja legújabb dalát, amelyet Raffaello említett műve, az Esterházy Madonna inspirált. Két program között ízletes tapasokat és borokat kóstolhatnak a műkedvelők, akiket a Custos Consor Régizene együttes muzsikája repít majd ezen az estén a reneszánszkori Itáliába.  
2020.03.02
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.