A 10 legemlékezetesebb filmes furgon

A héten az Előre elf hősei egy lepukkant furgonban indulnak neki életük nagy kalandjának, hogy egy varázslat segítségével hozzák vissza elhunyt édesapjukat a valódi világba. Ennek apropóján gondolkodtunk el a kedvenc furgonjainkról a filmvászonról.
10. Fogságban 
 
Amikor a gyerekek eltűnnek, az első, ami a többieknek eszükbe jut, hogy láttak parkolni egy gyanús furgont a környéken. Amikor a szakadó esőben a Jake Gyllenhaal által játszott nyomozó ráakad a sötétben rejtőzködő járműre, sokáig nem tudja eldönteni, hogy hamis nyomra lelt, vagy valóban egy gyerekgyilkos gonosztevőt kapott el. 
 
9. Vissza a jövőbe 
 
Sosem gondolnánk, hogy egy ilyen barátságos kinézetű, kék Volkswagen furgonban terroristák rejtőznek, és a Doki is csak a saját kárán jön rá, amikor lövöldözve befordulnak a sarkon. Nem volt mit tenni: plutóniumhoz csak a rosszfiúkon keresztül lehet hozzájutni egy mezei tudószseni számára. 
 
8. Az ifjú farkasember 
 
Egy újabb Michael J. Fox-film, egy újabb furgon. A zöld Wolfmobile-t egy régi postásautót átalakítva csinálta meg a technikai stáb, és a járgány fontos szerepet játszik a film egyik legemlékezetesebb jelenetében, amikor a főhősünk farkasemberré átalakulva szörftáncol és kézen áll a kocsi tetején a városban száguldozva. 
 
7. A texasi láncfűrészes mészárlás 
 
Bár a film legborzalmasabb részei egy házon belül játszódnak, a történet elején nagy szerepet kap egy zöld furgon, amiben a hippi fiatalok utaznak, akik elkövetik a hibát, hogy letérnek egy mellékútra, ahol rossz benzinkúton tankolnak, majd rossz ház közelében állnak meg. Miután kiszállnak a kocsiból, biztosan arra gondolnak, hogy bárcsak soha ne szálltak volna ki. 
 
6. ...és megint dühbe jövünk 
 
Bud Spencernek egy egészen mini furgon jutott fagylaltoskocsiként, egyrészt azért, mert vicces, hogy egy ekkora darab ember egy ilyen kis autóban ücsörög, másrészt azért, hogy így kisebb legyen a fagyiválaszték, és elmondhassa: „Pisztácia sosem volt”. 
 
5. Borat - Kazah nép nagy fehér gyermeke menni művelődni Amerika 
 
A kazah riporternek is fagylaltoskocsija volt, csakhogy ő nem fagylaltot árult belőle. Átutazta vele fél Amerikát, felvett útitársnak egy medvét, és közben csak egy dolog motiválta: lefeküdni szívszerelmével, Pamela Andersonnal. 
 
4. Szóljatok a köpcösnek! 
 
A John Travolta által játszott Chili Palmerrel rendesen kicsesztek a reptéren, amikor egy fekete minifurgont adtak neki kölcsön egy normális autó helyett, de ő a hátrányból is képes előnyt kovácsolni. A kocsit elnevezi a minifurgonok Cadillacjének, és így mindjárt más lesz a leányzó fekvése. Még egy hollywoodi filmsztár is elkéri tőle egy körre. 
 
3. A család kicsi kincse 
 
A Hoover család együttes erővel tesz meg mindent, hogy legkisebb tagjuk, Olive indulhasson az áhított gyerekszépségversenyen, és egy sárga 1971-es VW Type 2s-el indulnak útnak, amiből a filmesek öt darabot is felvásároltak a biztonság kedvéért. 2006 nyarán a stúdió egy ingyenes vetítésre hívta meg a VW Type2s tulajdonosokat, a kocsijukkal egyetemben. 65 VW furgon gyűlt össze. 
 
2. Scooby Doo-filmek 
 
Bár a Mystery Machine-re keresztelt szép, színes furgont természetesen a rajzfilmekből ismerhetjük, az élőszereplős filmváltozatokban is szerephez jutott. A kocsi állatira felszerelt, van benne minden, ami egy jó kísértet- vagy szörnyvadászathoz szükséges, és a tulajdonosa Fred, aki erősen kötődik hozzá. 
 
1. Dumb és Dumber-filmek 
 
A Farrelly tesók őrült ötlete alapján Jeff Daniels egy mobil kutyaszépségszalont üzemeltet (eredeti nevén Mutt Cutts Van), ami egy jókora furgon, amit teljes egészében szőrmével borítottak be, így nagyon távolról egy kutya pofájára emlékeztet. Zseniális ötlet, ami számos poénhoz szolgált alapul. 
 
 
2020.03.02
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.