A Universal filmet készít a thaiföldi barlangtragédiáról

Két Oscar-díjas dokumentumfilmest, a Free Solo rendezőit, Jimmy Chint és a részben magyar származású Elizabeth Chai Vasarhelyit kérte fel a Universal, hogy filmet készítsen a nagy médiafigyelmet kapó eseményről.
2018-ban óriási médiafigyelmet kapott, hogy egy focicsapatot kellett kimentenie egy mentőcsapatnak egy thaiföldi barlangból. Az eset nagyon komplex és nehéz volt, és még a Tesla vezérigazgatója is próbált beavatkozni a barlangi búvármentők munkájába. A végeredmény happy end lett, és úgy fest, Hollywoodban egy izgalmas thriller lehetőségét látták meg benne. Mivel a Free Solo rendezői amúgy is otthon vannak az extrém körülmények közti forgatásban, ők kapták meg a feladatot, hogy filmet csináljanak az esetből, aminek megoldásában több mint száz mentőbúvár, kilencszáz rendőr, kétezer katona és számos kormányhivatal képviselője vett részt.  
 
(variety.com) 
 
2020.03.04
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Filmek a TV-ben
18:10
A pokol előszobája
német romantikus vígjáték, 2009
18:25
A holnapember
amerikai romantikus film, 2019
18:40
...és megint dühbe jövünk
olasz akcióvígjáték, 1978
18:45
Vicces Maca
angol vígjáték, 2017
18:45
Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.