Idén is sikeres volt Kultúrházak éjjel-nappal

A sokatmondó számadatokkal kezdjük: 244 település, 415 helyszín és 833 program, emellé több mint 160 ezer résztvevő az idei Kultúrházak éjjel-nappal programon. Az ötszáznál is több szakmai pályázat közül sport, fotó és plakátpályázat kategóriákban adtak át díjakat.
És hogy miért is különösen izgalmas ez a programsorozat? „Ez az országos esemény amellett, hogy változatos, színvonalas kikapcsolódást és művelődést segítő kulturális programokat kínál, arra is ráirányítja a figyelmet, hogy milyen nélkülözhetetlenül fontos munkát végeznek a kistelepüléseken dolgozó szakemberek” – emelte ki Lőrinczy György, a Nemzeti Kulturális Alap (NKA) alelnöke. Bordás István főszervező elmondta, hogy a háromnapos rendezvénysorozat alatt legfőképp a táncházak, farsangi hagyományokhoz kötődő jeles napok, előadások, koncertek, kézművesprogramok szerepeltek. Ezek mellett sport- és rekreációs programokat is tartottak, sőt, még előadóművészeti csoportok nyitott próbáin is részt vehettek az érdeklődők.  
 
A jövő évi Kultúrházak éjjel-nappal 2021. február 5-7. között kerül megrendezésre. 
2020.03.06
|


Közlemény Budapest, 2020.03.12. A 2020. március 11-i kormányrendelet következtében a Pesti Est mind a nyomtatott, mind az online működését leállítja. A kialakult helyzet és a kormány döntése alapvetően befolyásolja az üzleti működésünket, emiatt kénytelenek vagyunk leállni a lapkiadással. Az elmúlt közel 30 év alatt ez lesz az első olyan hét, amikor a Pesti Est nem jelenik meg. Olvasóinkat arra kérjük, hogy tájékozódjanak – mind a hazai, mind a külföldi médiából – a koronavírussal kapcsolatos hírekről! Ehhez szeretnénk segítséget nyújtani, és kezdetnek ezeket weboldalakat ajánljuk az információszerzésre: angolul: theguardian.com németül: www.spiegel.de spanyolul: elpais.com franciául:  lemonde.fr Kedves olvasóink, arra szeretnénk kérni titeket, hogy tartsuk be az óvintézkedéseket, segítsük egymást abban, hogy a vírus terjedését lelassítsuk, és vigyázzunk egymásra, gondolkodjunk józanul. Hiányozni fogtok. Viszmeg Krisztina Lapigazgató
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.