Óriási titkolózás övezi Christopher Nolan legújabb filmjét

Ahogy azt egy Christopher Nolan-filmtől várnánk, a Tenet pontos tartalmát az alkotók hét lakat alatt őrzik, de egy nagyon rövid és lényegre törő támpontot azért adtak hozzá, miszerint a film egy olyan titkosügynök története, aki időutazás segítségével próbálja megakadályozni a III. világháború kitörését.
Nolan titokzatoskodására jellemző, hogy amikor Robert Pattinsont felkérték a szerepre, a színész csak úgy olvashatta el a forgatókönyvet, hogy a Warner Bros stúdió egyik irodájába beült, az ajtót pedig rázárták, hogy ne mehessen ki közben. A rendező hihetetlen bizalmat kapott a stúdiótól, ugyanis a Tenet költségvetése eléri a 205 millió dollárt (marketing nélkül), ami egy teljesen eredeti történet esetében egészen elképesztő összeg, és a filmnek minimum félmilliárd dollárt kell jövedelmeznie ezután ahhoz, hogy nullán legyen. Nolan legutóbbi filmje, a Dunkirk éppen csak elérte ezt, 526 millió dollárt hozott, viszont az a film „csak” százmillióba került. 
 
A Tenet költségvetését részben az magyarázza, hogy a stáb rendkívül sok helyszínen dolgozott. Forgattak Észtországban, Olaszországban, Indiában, Dániában, Norvégiában, az Egyesült Királyságban és az Egyesült Államokban is. Hoyte van Hoytema operatőr részben 70 mm-es filmkamerával, részben IMAX kamerával vette fel a Tenetet, szóval mindenki úgy készüljön, hogy a létező legnagyobb vásznon nézze majd meg az új Nolant. Nagy változás, hogy Hans Zimmer zeneszerző, a rendező állandó munkatársa a Dűne miatt nem ért rá, így a stafétát a Fekete Párduc zeneszerzője, Ludwig Göransson vette át tőle. 
 
(Hazai bemutató: július 16.) 
 
2020.03.09
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
28
K
29
Sze
30
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.