Díjazták a StageHive videópályázatának legjobbjait

Fodor Orsolya nyerte a szakmai zsűri díját, míg Baukó Attila kapta a közönségszavazatok többségét. A díjazottakon kívül 18 különböző produkció részesült még elismerésben.
Május elején hirdette meg azt az összesen 800.000 Ft összdíjazású videópályázatot a StageHive csapata, mellyel a koronavírus miatt nehéz helyzetbe került magyarországi és magyar nyelvű, határon túli alkotókat, intézményeket, előadó-művészeti projekteket kívánták támogatni. Arra biztatták a művészeket, hogy készítsenek rövid, kreatív videókat, melyben frappánsan mutatják be a 2020/21-es évadra színházi, zenei, tánc- vagy cirkuszi műfajokban tervezett produkciót.
 
78 érvényes pályázat érkezett, melyekre május 20-tól folyamatosan tudott szavazni a közönség, amely összesen 77.101 szavazatot adott le. Az ő szavazataik alapján Baukó Attila, vagyis Azahriah Angel Dust című pályázata nyerte az 500.000 Ft-os fődíjat, rá 19.169-en szavaztak.
 

 
A szakmai zsűri 300.000 forintos szakmai díjat ítélt az általa legjobbnak tartott pályázatnak, amely Fodor Orsolya harmadéves bábrendező A krétakör – tantermi előadás című vizsgarendezése lett a Színház- és Filmművészeti Egyetemen, olyan művészek közreműködésével, mint Mészáros Blanka, Bánfalvi Eszter és Hajduk Károly.        
2020.06.15
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.