Már csak öt cukormentes torta van versenyben

Izgalmas alapanyagok domináltak a Magyarország Cukormentes Tortája verseny első zsűrizésén. Bár a mandula és az eper volt a sláger, de néhány extrém alapanyag mint a yuzu, a tonkabab vagy a napraforgókrém is felkeltette a zsűri figyelmét.
A Magyarország Cukormentes Tortája versenyt az Egy Csepp Figyelem Alapítvány indította el 2012-ben a Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestületével közösen azzal a céllal, hogy a cukrászok egészséges alapanyagokból, új technológiákkal készítsenek tortákat.
 
Idén a hozzáadott cukrot nem tartalmazó torták között olyan édességek is szerepeltek, melyekben különlegességek, a többi között tonkabab, csipkebogyóliszt, yuzu (japáncitrom), som, édesburgonya, cékla, napraforgókrém alkotott harmonikus ízkombinációt a klasszikus alapanyagokkal mint az eper, a mandulaliszt vagy éppen a kakaó.
 
A zsűri összetett szempontrendszer alapján, anonim módon bírálta a tortákat. A fő hangsúly az íz, a küllem és az újszerűség mellett – a verseny jellegéből adódóan a szénhidrát- és kalóriaértékeken volt. Fontos, hogy a kiválasztott torták mindegyike a kiegyensúlyozott étrendbe illeszthető legyen, melyet bátran fogyaszthatnak diabétesszel élők és az egészséges életmód hívei is.
 
A döntőbe jutott torták:
 
Szecsői mámor – Hisztéria cukrászda, Tápiószecső 
Ami pisztácia – AMI Süti Kft. Monor 
Kicsi mogyoró – Virág cukrászda, Szeged 
Csicsíjja – Virág cukrászda, Szeged 
Szentivánéji álom – Ludwig & Mentesi Kft. Pilisszentiván 
2020.06.14
|
(6 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.