A Concerto Budapest is meghirdette a 2020/21-es évadát

Öt bérlettel, két fesztivállal és világklasszis szólisták sorával készül Keller András és a Concerto Budapest a 2020/21-es évadra.
Keller András, a Concerto Budapest művészeti vezetője úgy állította össze az évad műsorát, hogy mind a világsztárok, mind a hazai vendégművészek jelentős szerepet kapjanak a rendkívül gazdag és izgalmas zenei utazás során. 
 
„Velünk lesz az évad során a Concertóhoz már régóta ragaszkodó sztárok közül Boris Berezovsky, Jevgenyij Koroljov, Isabelle Faust, és Andrej Korobejnyikov. A Concertóval először lép színpadra a hegedűszólista Szergej Krilov, Anthony Marwood, Daniel Lozakovich, Borisz Brovcin, és Giovanni Guzzo; a zongorista csillagok közül Pierre Laurent Aimard, Jeremy és Mookie Lee-Menuhin, Matan Porat és Anna Shelest lesznek partnereink.
 
Nagy esemény lesz az észt-amerikai karmesterlegenda Neeme Jaarvi fellépése, és régóta várjuk az együttműködést Eötvös Péterrel, valamint újra dirigálja a zenekart Takács-Nagy Gábor, Vashegyi György, Kovács János, Héja Domokos, és Farkas Róbert is.
 
A kitűnő magyar szólisták közül Kelemen Barnabás, Ránki Dezső, Perényi Miklós, Balázs János, Miklósa Erika, Bretz Gábor, Cser Krisztián, Horváth István, Vörös Szilvia, Berecz Mihály, valamint a Purcell Kórus, a Nemzeti Énekkar és a Muzsikás együttes is partnerünk lesz.
 
Jeremy Menuhin Kettősversenyének ősbemutatójára nálunk kerül sor, és először mutatjuk be Magyarországon Eötvös Péter művét, az Alhambra hegedűversenyt” – mondta el Keller András művészeti vezető, karmester. 
 
 
2020.06.16
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.