Kilenc bemutatót tervez a Nemzeti Színház a 2020/21-es évadban

Még idén öt bemutatót tervez a Nemzeti Színház, a főként klasszikus szerzők művei közül színdarabok és regények is színpadra kerülnek a szeptemberben kezdődő évadban.
Szeptemberben mutatják be a Kaszás Attila Teremben Márai Sándor A kassai polgárok című darabját Szabó K. István, valamint Szilágyi Andor Leánder és lenszirom című művét a Gobbi Hilda színpadon Márkó Eszter rendezésében.
 
Októberben Berettyán Nándor rendezi Móricz Zsigmond Forró mezők című regényének színpadi adaptációját a Gobbi Hilda Színpadon, novemberben pedig Szász János viszi színre Csehov Ivanovját ugyanott. Még ebben a hónapban, de már a nagyszínpadon mutatják be Shakespeare Rómeó és Júliáját, amit Vidnyánszky Attila rendez. 
 
Szintén Vidnyánszky rendezi, de már 2021-es bemutató lesz A liberalizmus diszkrét bája című előadás a Nagyteremben. Jövőre marad Szabó Magda Az ajtó című regényének a színrevitele a Gobbi Hilda Színpadon Eirik Stubø rendezésben, és még egy regény színpadi változata vár ránk: Mihail Bulgakov A mester és Margarita című művét rendezi Aleksandar Popovski a Nagyszínpadon. Hubay Miklós Ők tudják, mi a szerelem című darabja pedig Rátóti Zoltán rendezésében a Kaszás Attila Teremben lesz látható. 
 
 
2020.06.17
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.