Különleges videó a rendszerváltásról

1989-re és a rendszerváltásra emlékezve Schermann Márta rendezésében jött létre az a kevert műfajú Faktor Terminál produkció, amely a Tilos az Á Könyveknél tavaly megjelent Ezentúl lesz banán! című kötet novelláira épül.
2019-ben és 2020-ban számos olyan esemény harmincéves évfordulóját ünnepeljük, amelyek a rendszerváltáshoz, a demokrácia megteremtéséhez kötődnek.
Az 1989-90-es események azonban nem csak politikai, gazdasági átalakulások voltak, legalább olyan fontosak azok változások, amelyeket mindennapi életünkben tapasztalhattunk meg. Ez a különleges produkció ezeket szeretné megragadni és megmutatni a mai fiataloknak az Ezentúl lesz banán című kötettel és az az alapján készült Faktor Terminál produkcióval.
 
A produkció összes filmje elérhető itt! 
 
 
A produkcióban neves színművészek adják elő a kötet novelláit, és szakértőként, szemtanúként megszólal Bánki György, Bányai Zsolt, Bella Árpád, Berkes Gábor, Bozóki András, F. Várkonyi Zsuzsa, Kőszeg Ferenc, Mink András, Nahalka István, Papp Gábor Zsigmond, Pesty László, Rab Árpád, Sőth Sándor, Szabó T. Anna, Vásárhelyi Mária.      
2020.06.17
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.