Egy rendhagyó évad rendhagyó lezárása a Radnóti Színházban

A Radnóti Tesla Labor udvarán találkozott egymással három hónap után újra a társulat, hogy lezárják a rövidre sikerült 2019/20-as évadot.
Kováts Adél elmondta, hogy az elmúlt különösen nehéz időkben sokan segítettek a nézők közül a #neváltsvisszajegyet akcióban, és számos felajánlást kapott a színház. A Radnóti Színházért Alapítvány azonnali segélyt adott a Radnóti vendégművészeinek és azon kollégáknak, akik nem alkalmazotti státuszban vannak.
Az igazgató beszélt a Radnóti Tesla Labor sikeréről: fél év alatt a szakma és a nézők által is elismert és bejáratott hellyé vált.
 
A társulat szavazatai alapján az elmúlt évad legjobb színésznője díjat Sodró Eliza (interjúnkat itt olvashatod vele) kapta, a legjobb színészét Schneider Zoltán. A közönség Pál András alakítását ítélte legkiválóbbnak. A Kicsi-díjat, a legjobb epizódszerepért Gazsó György kapta. A legjobb dolgozó díját a nem színész kategóriában Mátyássy Péter kellékesnek adta a társulat.
 
A jövőre nézve Kováts Adél bejelentette, hogy megpályázza a következő öt évre szóló igazgatói posztot, mivel 2020 decemberében lejár a megbízatása, és azt is elmondta, hogyan változik a társulat a 2020/21-es évadban: Kelemen József a következő évadban a Thália Színház főrendezője lesz, Vilmányi Benett pedig elszerződik a Radnótiból, a drámapedagógia felé fordul, és a Nemes Nagy Ágnes művészeti gimnáziumban tanít majd. A színház csapatát erősíti a jövőben a Junior Príma díjas Mészáros Blanka (interjúnkat itt olvashatod vele), aki az elmúlt években generációjának egyik legjelentősebb színésznőjévé vált. A színházhoz szerződik Baki Dániel, aki számos független és kőszínházi produkcióban bizonyította, hogy jelentős és sokoldalú színész, ahogyan Nagy Márk is, akit a nézők legfőképp a Nemzeti Színházban láthattak.
 
2020.06.19
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.