Online aukciót indít az Autistic Art kortárs művészek és galériák közreműködésével

Budapest – Az Autistic Art Alapítvány egyedülálló kulturális kezdeményezést indít, melynek eredményeképpen magyar galériák, kortárs művészek, illetve autista fiatalok munkái is kalapács alá kerülnek egy rendhagyó online aukció keretein belül.

Linkek

Az esemény célja nem csupán az autista lakóotthonok támogatása, ez alkalommal az Alapítvány is visszaad a magyar kortárs művészeknek és galériáknak a megváltozott körülmények okán. Az aukción eladott kortárs művek bevételéből egyharmad-egyharmad arányban részesül az Alapítvány, a kortárs művészek és a galériák is. Ezúttal is lesznek felajánlások az intézmények és az alkotók részéről, így például a Vintage Galéria saját gyűjteményéből felajánlott műveinek eladási ára teljes egészében az Autistic Artot támogatja. 
 
Az online aukció június 24. 08:00-kor indul és július 8. 00:00 zárul.
 
Az online aukcióhoz szükséges felületet az Autistic Art saját maga fejlesztette, amely az Alapítvány weboldaláról elérhető. Licitálni többek között az alábbi résztvevők munkáira lehet: 
 
Kortárs magyar művészek (a teljesség igénye nélkül): Tarr Hajnalka, Bak Imre, Károlyi Zsigmond, Kóródi Zsuzsa, Moizer Zsuzsa, Eperjési Ágnes, Haász István 
 
Autista alkotók: Bihari László, Zoltán Gábor, Varga Máté, Kalocsai Nóri, Réti Kristóf, Stadtmüller Tamás 
Együttműködő galériák: Neon, Horizont, acb, Kisterem, Deák Erika, Molnár Ani, Viltin, Vintage.  
 
 
Legalacsonyabb kikiáltási ár: Uglár Csaba akvarell, 44.000 Ft 
Legmagasabb kikiáltási ár: Bak Imre Collage II. 1.780.000 Ft 
 
Az aukció katalógusa az Alapítvány weboldalán tekinthető meg.  
 
 
 
2020.06.23
|
(5 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.