Nyári szabadtéri táncestek a TáncParkban

Millenáris / Nemzeti Táncszínház, július 16 - 23.
A Nemzeti Táncszínház nyáresti szabadtéri táncestjein flamenco, tangó, kortárs és hagyományőrző magyar táncokat láthatnak az érdeklődők.
Ebben az évben a TáncPark kínálatának középpontjában a folklór áll: hazai és nemzetközi néptánckavalkáddal készül a Nemzeti Táncszínház. A programsorozatot Pirók Zsófia és a FlamenCorazónArte Táncszínház nyitja meg július 16-án FlamenKoktél című produkciójával.
 
A Duna Művészegyüttes Magyar Táncképek című előadását a Kárpát-medence autentikus néptáncait bemutató és feldolgozó koreográfiák alkotják.
 
Magyarország népszerű tangótáncosai, Budai László valamint vendégei varázsolják a TáncPark színpadára két alkalommal a bohém milongát, a kavargó valsot és a mágikus tangót, amelyek Buenos Airesen és Montevideón kívül a világ más nagyvárosait is sorra meghódították.
 
A Feledi János – Feledi Project ismét élőzenés táncelőadásra készül: Bartók Béla Román népi táncok művének jazzadaptációját mutatják be az Oláh Dezső Trióval, Hat Tánc címmel. 
 
A TáncPark zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes méltán híres Élő Tánc-Archívum elnevezésű sorozatának Kalotaszeg című előadását mutatja be. A sorozat forradalmasította a magyar színpadi néptáncművészetet, és példát mutatott arra, hogyan lehet az autentikus néptáncot tökéletesen elsajátítva, a tiszta forrást megtartva, magas művészi értékű előadásokat létrehozni.  
 
A programsorozat alatt esőnapot nem tartanak, rossz idő esetén a produkciók a Nemzeti Táncszínház Nagytermébe költöznek. 
2020.06.24
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.