Három időszaki kiállítással nyit a Kiscelli Múzeum

A múzeum július 3-tól várja újra a látogatókat, akik az állandó kiállítások mellett a Covid-19 Budapesthez köthető emlékeivel, fotókiállítással és térinstallációval is találkozhatnak.
A nagysikerű Ragyogj! Divat és csillogás tárlat a kialakult vírushelyzet miatt állva maradt a bezárt múzeum templomterében, így a látogatók szeptember elejéig megnézhetik a csillogás divattörténetét feldolgozó kiállítást. A Kiscelli Múzeum gyűjtésbe kezdett, hogy a Covid-19 krízis emlékezetes, fővároshoz kapcsolódó emlékeit megőrizze. A Ragyogj! Divat és csillogás kiállítás is kiegészült divattervezők által készített szájmaszkokkal, de múzeológusaink továbbra is várják plakátok, falragaszok, távolságot jelző matricák és minden egyéb a karanténhoz kapcsolódó tárgyat a budapestiektől.
 
Április óta a múzeum falán lógnak, de csak júliustól láthatóak a Budapest Fotófesztivál Testkép – Akt a kortárs magyar fotográfiában című kiállításnak képei, emellett Vincze Ottó: Vigyázz! Nagyfeszültség térinstallációja is újra látható a múzeum belső udvarán. Továbbá a múzeum állandó kiállításai, valamint a gyönyörű kastélyépület is újra bejárható. 
 
2020.06.26
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.