Beethoven-esttel készül a Szegedi Szimfonikus Zenekar a Szabadtéri Játékokra

A világhírű zeneszerző születésének 250. évfordulója alkalmából a közönség nem csak slágerdarabokat, de különleges, ritkábban elhangzott kompozíciókat is hallhat Gyüdi Sándor vezényletében augusztus 15-én.
Ludwig van Beethoven előtt tiszteleg idén a Szegedi Szabadtéri és a Szimfonikus Zenekar közös Ajándékkoncertje. Immár 18 éve hagyomány, hogy a Szabadtéri színes palettájáról nem hiányozhat a szimfonikus zenekari koncert sem. Az idei évben az augusztus 15-i Ajándékkoncert középpontjában a német mester művei állnak majd a Szegedi Szimfonikus Zenekar előadásában.
 
A nyitány a Prométheusz teremtményei című mű lesz, majd Beethoven hegedűversenyével folytatódik a sorozat, melynek szólistája Kosztándi István. Az est második felében egy igazi szabad térre íródott darab- a természet apoteózisa, a mester VI. F-dúr szimfóniája, a Pastorale csendül fel, Gyüdi Sándor vezényletében.
 
A 2020-as Ajándékkoncertre szóló ingyenes jegyek egy része a Szegedi Szimfonikus Zenekarnál és a Szabadtéri jegyirodájánál érhető el. A REÖK-ben személyesen július 1-től vehetők át a belépők – a készlet erejéig- szegedi lakcímkártyával. A szimfonikus bérlettel rendelkezőknek a zenekar Facebook-oldalára küldött üzenetben, illetve a honlapjukon szereplő címekre küldött e-mailben van lehetősége írásbeli előjegyzésre. 
A városi idegenforgalom fellendítéséért a jegyek másik felét a fesztivál a legjelentősebb szegedi szállodáknak ajánlotta fel. A belépőket a Novotel Szeged, az Art Hotel Szeged, a Hunguest Hotel Forrás Szeged, valamint a Mátrix és City Hotel a szállóvendégei között osztja majd szét.  
2020.06.30
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.