Kedvenc helyek

XX. Dombos Fest a Vajdaságban

A vajdasági Kishegyesen és Palicson megrendezett Dombos Fest a térség legjelentősebb és legkedveltebb művészeti fesztiválja. A huszadik jubileum alkalmából a két emblematikus helyszínen ismét bemutatják a magyar kultúra érdekes, színvonalas, de a Vajdaságban még kevésbé ismert produkcióit.
A fesztivál a palicsi nyári színpadon kezdődik július 20-án, hétfőn Lajkó Félix gálakoncertjével. Lajkó Félix idén két formációval mutatkozik be a hazai közönségnek. A lengyel Volosival, mellyel az elmúlt évben két Fonogram-díjat is bezsebeltek (úgy Lengyelországban, mint Magyarországon), illetve saját ötfős zenekarával is színpadra lép. 
 
Július 21-én még mindig Palicson két Kossuth-díjas előadó, Berecz András és Csík János produkciója következik. Mindkét művész egyedi műsort készít, Berecz András családi produkciót mutat be népzenével, tánccal, míg Csík János új formációjával a Mezzóval érkezik. 
 
A Dombos Fest ezután Kishegyesen folytatódik július 22-26-ig, ahol a Dombos Wine Club és a Hegyalja utca löszfala adja a fesztivál meghatározó helyszínét. 
Lesz fényfestészet, tábortűz, gasztroélmények, sok gyerekprodukció, és népzenei, világzenei koncertekre kerül sor. Fellép a Besh o droM, a MAO, a világklasszis ütős, Reza Mortazavi, ahogy a tavaly nagy sikert aratott – löszfalon táncoló – Flock projekt is visszatér! 
 
2020.07.01
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.