Kedvenc helyek

Muzsika az Óbudai Társaskör gesztenyefái alatt

Júliusban érdemes az Óbudai Társaskörbe látogatni, ahol klasszikus, jazz- és könnyűzenei koncertekkel várják a zenerajongókat.
Az Aquincum Kvartett hangulatos műsora adja meg az alaphangot július 22-én szerdán, másnap pedig, július 23-án a klasszikus zenénél maradva, Bősze Ádámmal benézhetünk Mendelssohnékhoz, hogy megtudjuk, milyen volt a karantén 1830 tavaszán Berlinben. Az est címe: Mendelssohnék karanténban
 
Közkívánatra újra fellép Sárik Péter és Falusi Mariann. A változatosság kedvéért duóra hangszerelve adnak elő régi és új magyar kedvenceket, világslágereket, jazz örökzöldeket július 24-én pénteken. Ami biztos: a közönséget megénekeltetik, de ezen az énekórán mindenki önként, boldogan vesz majd részt. 
 
Az Óbudai Társaskörben nincs nyár Snétberger Ferenc gitárkoncertje nélkül. Pontosabban: egy ideje nincs nyár dupla Snétberger-koncert nélkül. Most is két hangversenyt kínálnak egymás után, hogy mindenki, aki a nagyszerű gitárművész-zeneszerzőt élőben szeretné hallani, bejusson július 27-én hétfőn.
 
Dés László nem csak a Társaskör Till Ottó-termét tudja klubhelyiséggé varázsolni, ahol belehallgathatunk, hogy születik egy dal a zongora mellett. A kertben is egy baráti társaság tagjainak érezhetjük majd magunkat a Dalok egy zongorával című estjén, július 29-én szerdán.  
 
A zongora az egyik főszereplője a Társaskör Dalok a Kispipából című estjének is, a másik Seress Rezső, akinek emlékét halhatatlan dalaival idézi fel július 30-án Fesztbaum Béla és a Kék Duna Koncert-Szalonzenekar immár hatodik éve töretlen sikerrel futó előadása. A Szomorú vasárnapot és társait a hangulatosan megvilágított kertben hallgatni külön élmény.
2020.07.10
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.