Major Feszt – új összművészeti fesztivál a Dunakanyarban

Verőce, július 23 - 26.
Az első Major Fesztre közel ötven programmal: színházi előadásokkal, irodalmi műsorokkal, koncertekkel és gyerekprogramokkal várják a közönséget a Völgy Majorban.
A Major Feszt középpontjában a színház áll, a színházi előadások és irodalmi programok mellett a zenei programot is zömében olyan fellépők alkotják, akik a színház világához is szorosan kötődnek.
 
A fesztivált csütörtökön az ország legegyszemélyesebb zenekara, Azegrivár, azaz Egri Bálint színész produkciója nyitja, az este folyamán pedig három olyan zenekar érkezik a Nagyszínpadra, amelyeknek frontembereit a színházakból is jól ismerhetjük: a napot a Péterfy Bori & Love Band koncertje zárja, előttük Tasnádi Bence és az Ed Is On, valamint az egykori kaposvári színészhallgatókból alakult, idén 10 éves BEKVART zenélnek majd.  
 
Pénteken négy színházi előadás is látható lesz a fesztiválon: a Pesti Magyar Színiakadémia idén végzett osztályának Hamlet szoba című előadása, A védőbeszéd Makranczi Zalán előadásában, a k2 színház Az apostol című tantermi előadása, valamint a Garázsbanda Jankovics Péter, Szabó Zoltán és Vinnai András szereplésével. Ezen a napon lép fel Beck Zoli, a 30y zenekar énekese Gyereknek bátor című szerzői estjével, az éjjel soha véget nem éréséről pedig a kvázi házigazda Harmadik Figyelmeztetés színészzenekar gondoskodik majd.
 
Szombaton az irodalomé a főszerep: a k2 színház Ki vele, Néró! című Kosztolányi-feldolgozásával kezdődik a program, őket Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Szívárnyék című Pilinszky-előadása követi, majd a Kezdhetek folytatódni című Petri György-est lesz látható Pál András és Rozs Tamás előadásában, kora este pedig Hunyadi Máté Kötelezők szabadon című zenés irodalomórájára „ülhetünk be”.
Szombat este a Nagyszínpadon elsőként Gerendás Péter zenél, majd a Szabó Balázs Bandája koncertje koronázza meg a napot, a koncertek után pedig táncház a csűrben kifulladásig a Sárarany Zenekar vezényletével.  
 
A verőcei lakosok számára ingyenes vasárnapot a Vác Civitas Szimfonikus Zenekar TérZene hangversenye nyitja. Ezen a napon is számos gyerekprogram várja a családokat, de vasárnap lesz látható a Kaposvári Egyetem negyedéves színészhallgatóinak diplomaelőadása, a Móricz Zsigmond novellái alapján készült NIHIL, valamint a PopUp Produkció Egykutya című előadása is. A napot és a fesztivált a Budapest Show Band és Parno Graszt koncertjei zárják – a vasárnapra való tekintettel már fél 9-kor véget ér a program.  
A fenti programokon túl akusztikus koncertek, slam poetry, workshopok, verőcei irodalomtörténeti séták, kiállítások és esti bulik várják a látogatókat, Elek Ányos és Veled Kerek csapata egész nap gyerekfoglalkozásokkal és -előadásokkal szórakoztatja a legkisebbeket.
 
2020.07.14
|
(9 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.