Koncertfilmek a Pólus Moziban

Budapest, Pólus Mozi, 2020. július 17 - 22.
A rockzene történetének kiemelkedő zenekarait láthatják viszont a nézők a budapesti Pólus Mozi nyári vetítéssorozatán. Olyan ikonikus zenekarok koncertfilmjei kerülnek műsorra egy-egy estére a mozi Nagytermében mint az AC/DC, a Metallica, a Queen, a The Doors, a Led Zeppelin és a Rolling Stones.
Július 17-én, pénteken 18:30-kor az AC/DC Live at Donington koncertfilmjével kezdődik. A kétórás koncertfilm a kultikus rockbanda 1991 augusztusi koncertjét mutatja be az angliai Doningtonban megrendezett Monster of Rock fesztiválról, ahol közel százezer rajongó előtt a fesztivál fő fellépőjeként kirobbanó energiájú koncertet adtak.  Előzetes
 
Július 18-án, szombaton a Metallica és a Tilson Thomas által vezényelt San Francisco Szimfonikusok kirobbanó sikerű koncertfilmje, az S&M² lesz, amit az S&M album 20. évfordulója alkalmából rendezett évfordulós koncertjükön rögzítettek 2019 szeptemberében. A két és fél órás koncertfilmben több, az eredeti 1999-es S&M live albumon található dal is felcsendül majd, amelyeket az azóta született új Metallica-dalok szimfonikus változatai egészítenek ki.
Előzetes 
 
Július 19-én vasárnap a Queen 1975-ös londoni Hammersmith Odeonban adott koncertjét vetítik A Night in Bohemia címmel. A Hammersmith-beli koncert, amit élőben közvetített a BBC, a fiatal zenekar addigi karrierjének csúcspontját jelentette, tucatnyi kamera rögzítette, ahogy kirobbanó formában előadják többek közt a Killer Queen, Liar vagy a Now I'm Here című dalaikat.  
Előzetes  
 
Július 20-án Jim Morrison és zenekara, a The Doors egyetlen teljes hosszában rögzített koncertje, az 1968-as Live at the Hollywood Bowl digitálisan restaurált és újrakevert változatával folytatódik. A zenekar a klasszikus dalok – Light My Fire, The End – mellett olyan ritkán hallott számokkal villanyozta fel a közönséget mint például a Hello I Love You, The WASP vagy a Spanish Caravan
Előzetes 
 
Július 21-én a Led Zeppelin legendássá vált 2007-es londoni koncertje látható, amely minden idők legjobban várt zenei eseményeként került be a Guiness Rekordok Könyvébe: 20 millió rajongó szeretett volna jegyet váltani az élő koncertre, melyre 27 év óta akkor került először sor, ám a helyszín miatt mindössze 18 000 jegyet sorsoltak ki a szerencsések között.  
Előzetes 
 
Végül július 22-én a The Rolling Stones Sweet Summer Sun – Hyde Park Live című koncertfilmjével zárul a sorozat. Ezen a 2013-as nyári estén a londoni Hyde Parkban 100 000 rajongó a legkülönbözőbb korosztályokból nézte és hallgatta egyforma rajongással Mick Jeggert, Charlie Watts-ot, Keith Richards-ot és Ronnie Wood-ot.  
Előzetes  
 
A koncertfilmek csak egy-egy estén láthatók a Pólus Mozi nagytermében, 120m2-es vásznon, 5.1 Dolby hanggal!
2020.07.15
|
(5 kép)


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Legnépszerűbb
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.