Gyermek- és ifjúsági színházi fesztivál Szegeden

Főként gyermek- és ifjúsági darabokat láthat a közönség az I. Szegedi Vízi Színház rendezvényen szeptemberben a Tisza-parton a Szegedi Pinceszínház szervezésében. Jön A kiskakas gyémánt félkrajcárja és az Abigél is.
A Szegedi Vízi Színház a 17 éven át megszervezett Szegedi Várjátékok hagyományait viszi tovább a Tisza partján. A 320 férőhelyes emelt nézőteret és a színpadot közvetlenül a folyó partján állítják föl, csupán néhány száz méterre a Szegedi Vártól, a korábbi helyszíntől. 
 
A programok szeptember 4-én kezdődnek, ezen a hétvégén délutánonként és este gyermekeknek szóló előadásokat láthat a közönség a Görbe tükör társulattól, valamint a Fabula bábszínháztól, 6-án este pedig a Szeged Táncegyüttes ad műsort. Ezek a rendezvények ingyenesek, de előzetes regisztrációhoz kötöttek. 
 
Kísérőrendezvényként délutánonként Szeged Tisz(t)a Szívvel címmel a rendőrséggel együttműködve szervezett, a vízi balesetek megelőzését segítő programon vehetnek részt az érdeklődők. 
 
Szeptember 9-én Szabó Balázs és Vecsei H. Miklós Pilinszky János műveiből összeállított Szívárnyék című estjét nézhetik meg az érdeklődők. 
 
A Szegedi Pinceszínház minden nyáron bemutatja egy klasszikus magyar ifjúsági regény színpadi adaptációját, melyet a kőszínházi évad során továbbjátszanak. Idén Szabó Magda Abigél című regényének színmű változatát tűzik műsorra, melyet Pozsgai Zsolt készített, és Janik László rendez. A premiert szeptember 11-én tartják. 
 
(MTI)
2020.07.19
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
07:00
Talking Tom és barátai
I. évad, 25. rész
07:00
Alma és Hagyma
2018, I. évad, 16. rész
07:00
Eszes Jess
I. évad, 13. rész
07:00
Mr. Bean
2002, I. évad, 152. rész: A tolvaj szarka
07:00
Alvinnn! és a mókusok
I. évad, 137. rész: Szuperhősök
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.