Kedvenc helyek

Decolonize lemeztámogató piknik

Budapest, Gólya, július 29., szerda
A Decolonize Your Mind Society lemeztámogató pikniket rendez, amelyen az érdeklődők végre személyesen is találkozhatnak és beszélgethetnek az alkotókkal, és nem utolsósorban előre meg is vásárolhatják a készülő lemezt.
A nem európai kultúrák zenéiből, nem temperált hangolásokból, az amerikai minimalizmusból és a pszichedelikus, rituális zenékből inspirációt merítő Decolonize Your Mind Society 2018 decemberében alakult.   
A zenekar megszólalása teljesen egyedülálló, hiszen a jávai zenéktől a közép-afrikai polifónián át a japán udvari szertartászenékig, vagy a tiszta hangolású indiai zenétől a közel-keleti makám semleges tercein át a földöntúli hangzású tibeti gyaling kürtökig több ezer éves kultúrák zenéit fogja át és értelmezi újra soha nem hallott módon a modern kor nyújtotta technológiák segítségével. Mindemellett fő inspirációs forrásul a legendás amerikai trombitás Jon Hassell úgynevezett „Fourth World Music” koncepciója is szolgál. 
 
„Annak ellenére, hogy a világ jelenlegi állapota meglehetősen apokaliptikus és kiszámíthatatlan, mi ünnepelni akarjuk az életet, megmutatni, hogy milyen erőt rejt a közösség és a közös zenélés, és ezekkel a hihetetlenül színes, tiszta hangolású dalokkal megpróbálunk rámutatni ennek a varázslatos univerzumnak a hihetetlen csodájára.” 
2020.07.20
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.