Ismét Borszerdák a Vasarely Múzeumban és a Magyar Nemzeti Galériában

A Vasarely Múzeum augusztusban, a Magyar Nemzeti Galéria pedig szeptemberben várja a képzőművészet, a zene és a finom borok kedvelőit. A mindig nagy sikerrel zajló esti programsorozat ezúttal is garantálja az egyedülálló hangulatot.
A Vasarely Múzeumban az idei első programot augusztus 19-én Harmóniák, árnyalatok címmel rendezik meg, amit augusztus 26-án a Reflexek, kontrasztok követ. Az egész estés Borszerdákon a Victor Vasarely életművét bemutató tárlaton túl a Kód és algoritmus című időszaki kiállítással, rendhagyó vezetésekkel, zamatos borokkal, az Art Bonbons klasszikus és kortárs zenés-táncos produkciójával és a már jól ismert hűs zöld övezettel tér vissza a Vasarely Múzeum. 
 
A Magyar Nemzeti Galériában Borok és korok címmel rendezik meg szeptember öt szerdáján az esteket, melyek a múzeum állandó kiállításait veszik górcső alá. A szeptember 2-án A realizmus zamatába kóstolhatnak bele a látogatók a Változatok a realizmusra – Munkácsytól Mednyánszkyig kiállítást középpontba helyezve. A szeptember 9-i esten az 1800 utáni nemzetközi gyűjteményben lesz egész estés Szüret határok nélkül, Delacroix-tól Vasarely-ig, 16-án stílszerű Szalon-spicc a 19. században, 23-án bemutatják, hogy milyen volt a 20. század első fele A felemelkedéstől a delíriumig, s végül az utolsó, 30-i alkalmon egy HosszúLépésváltással zárhatjuk a 20. század második felének művészetét a Lépésváltás kiállítás kapcsán.  
 
 
2020.07.29
|


Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.