Megtartják a Bujtor István Filmfesztivált Balatonszemesen

A filmek mellett koncertek, stand up comedy, színházi előadások, hajózás, kiállítások, utcazene és gasztroprogram is várja majd az érdeklődőket a XI. Bujtor István Filmfesztiválon Balatonszemesen, augusztus 17-től 21-ig.
A XI. Bujtor István Filmfesztiválon Molnár Ferenc Caramel akusztik koncertje, valamint Lutter Imre fesztiváligazgató és Bujtor Judit védnök indítja a programokat, és rögtön az első este szabadtéri moziban nézhetjük végig a Zsaruvér és Csigavér trilógia első filmjét, A királyné nyakékét. Egyébként az Ötvös Csöpi-filmek minden darabja látható lesz a fesztiválon.
 

 
A Csöpi-filmek előtt minden este lesz koncert vagy színházi előadás: Caramel mellett érkezik Hajdu Steve saját stand up comedy műsorával, a Muzsikáló filmkockák a legismertebb filmes slágerekkel és igazi sztárokkal jön: Csengeri Attila, Gregor Bernadett, Köllő Babett, Göth Péter és Szász Kati játszanak és énekelnek. Fellép az Irigy Hónaljmirigy és Nagy Bogi, a Pécsi Nemzeti Színház, a Csavar Színház, a Bóbita Bábszínház és az Escargo Hajója színészei, a PTE Brass Band fúvósai, DJ Dominique, Bánhidi Krisztián, Molnár György és még sokan mások. 
 
A döntőt jelentő versenyfilmes programba száz film jutott be, ezek közül 41 alkotást láthatnak a fesztiválon a nézők, sok esetben nemzetközi premierként. A játékfilmek között az Oscar-díjas Deák Kristóf új filmje, a Foglyok, amelynek egyik producere a tavaly Bujtor István-díjat kapott Osváth Gábor, éppúgy látható lesz, mint a Balázs Béla-díjas Dér András: A Rubens lány című filmje Bajor Lili főszereplésével, vagy Szajki Péter filmje, a Most van most, amelyben Tompos Kátya, Mohai Tamás és Básti Juli mellett is igazi sztárszereposztás gondoskodik a minőségről.
 
A dokumentum- és ismeretterjesztő filmek között láthatjuk a Könnyű leckéket. Zurbó Dorottya egy gyönyörű tizenhét éves szomáliai menekült lány magyarországi beilleszkedésének történetét mutatja be. Az Ardere et lucere! - Lángolj és világíts! a magyarországi ciszterci rendeket járja végig, az Ispotály - Madarakról, emberségről a Mályi Madármentő Állomás küldetését, emberfeletti mindennapjait állítja fókuszba. 
 
Az játékfilmek és a dokumentumfilmek mellett versfilmeket, animációs alkotásokat és karanténfilmeket vetítenek a versenyprogramban. Egész héten kóstolhatjuk Ötvös Csöpi kedvenc ételeit, vitorlás hajóval szelhetjük a Balaton vizét, bepillanthatunk Bujtor István filmjeinek kulisszái mögé a Bujtor István Emlékkiállításon, és elrévedezhetünk a helyi képzőművészek Nekem a Balaton című tárlatának képei láttán. És persze jön a nagy múltú Tabu Kupa is, vagyis a Bujtor István Emlékverseny, a Magyar Vitorlás Szövetséggel, Balatonkenesén.
 
2020.08.01
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Filmek a TV-ben
H
11
K
12
Sze
13
Cs
14
P
15
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.