A Budapesti Fesztiválzenekar élő koncertekkel vár augusztusban

Nyári Kamaraestekkel, ingyenes térkoncertekkel, templomi és zsinagógakoncertekkel várják a közönséget a fővárosban és országszerte. Sőt, a szokásos, Hősök terén megrendezett nyár végi nagykoncert alternatív megtartására is vannak terveik.
Az online karanténestek Nyári Kamaraestek néven születnek újjá augusztusban a zenekar óbudai próbatermében. Ezekre a koncertekre már élő közönséget várnak, de az élő online közvetítés sem szűnik meg. Jegyek a vírushelyzet miatt korlátozott számban kaphatók - közölte a zenekar.
 
Újra lesznek ingyenes térzenekoncertek Esztergomban, Biatorbágyon és Piliscsabán. A zenekar duói és triói többek között Schubert, Beethoven, Mozart, Chopin, Csajkovszkij és Bach műveivel készülnek.
 
Folytatódnak az ingyenes közösségi koncertek, a barokk együttes Vászoly római katolikus templomában, majd Kismaroson és Siófokon lép fel. A zsinagógakoncerteknek a klasszicista stílusú nagykanizsai, a bonyhádi és a mátészalkai zsinagóga ad otthont.
 
Mivel nem lehet 500 főnél nagyobb rendezvényt tartani, a Budapesti Fesztiválzenekar az augusztus 30-ára tervezett nagykoncertjét a Hősök terén alternaív módon szeretné megrendezni, amiről augusztus közepén fognak tájékoztatást adni.
2020.08.07
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.