Először játszik teljes létszámmal a karantén óta a Medikus Zenekar

Augusztus 18-án a Medikus Zenekar a Vox Mirabilis Kamarakórus közreműködésével Debussy és Mendelssohn művei szólaltatja meg Dubóczky Gergely vezényletével a Pesti Vármegyeháza Díszudvarában.
A koronavírus-járvány kezdete óta először lép színpadra teljes létszámmal augusztus 18-án a Medikus Zenekar, amelynek tagjai közül számos fiatal szakember erő feletti munkát végzett a fertőzött betegek gyógyításában.
 
A koncerten Debussy Egy faun délutánja és a Petite Suite, valamint Mendelssohn Szentivánéji álom című művének részletei hangoznak el. 
 
A Medikus Zenekar a Semmelweis Egyetem rendezvényeinek rendszeres résztvevője, de sikerrel szerepeltek többek között Bayreuthban, Svájcban, Budapesten a Zeneakadémián, a Magyar Nemzeti Múzeum dísztermében és a Müpában. Tagjai elsősorban az orvosi egyetem hallgatói, valamint több hazai felsőoktatási intézmény diákjai. A 12 évvel ezelőtt alakult együttes művészeti vezetője és karmestere 2009 óta Dubóczky Gergely. 
 
A Medikus Zenekar legutóbb március 10-én adott koncertet a Müpa Bartók Béla Hangversenytermében Dubóczky Gergely vezényletével a 250 éves Semmelweis Egyetem jubileumi rendezvényeként. A zenekar a koncert jegybevételét a Semmelweis Egyetem II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinikája javára ajánlotta föl. Az összegyűlt több mint 3,5 millió forintból korszerű játszótér épül majd a klinikán a gyógyuló gyermekek számára. 
 
2020.08.10
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.