Nyolc tonna folyami hulladékot szedtek ki a Tiszából

Eredményes volt a nyolcadik Pet kupa: a Tisza Záhony és Tokaj közötti szakasza fellélegezhet, több mint nyolc tonna hulladéktól tisztult meg.

Olvasd el további cikkeinket is!

A 8. Tiszai PET Kupa tizenegy csapatból álló pethajó flottája az összehangolt munka eredményeképpen 8,2 tonna hulladékot távolított el a Tisza árteréből.
A vírushelyzetre tekintettel a rendezvényt rendkívüli óvintézkedések bevezetése mellett tartották meg. A szigorítások miatt a mezőny fele volt a tavalyinak, mégis közel annyi hulladék gyűlt össze, mint tavaly. A szervező Természetfilm.hu Egyesület képviselői kiemelték, hogy látszik az alagút vége, mert a Felső-Tisza-Vidéki hulladékmentesítő géplánc miatt ezek az ártéri erdők már nem fognak újra szennyeződni:
 
„Három évvel ezelőtt tisztítottuk utoljára ezt a szakaszt. Azóta sok hulladék gyűlt fel, ennek nagy részét sikerült eltávolítani, és az ártéri erdőt tisztán visszaadni a természetnek és persze a vízitúrázóknak. Ez egy nagyon szerencsés folyószakasz, mert a FETIVIZIG géplánca védi az újraszennyezéstől – mondta el Tamás Zsolt versenyigazgató, a programot szervező Természetfilm.hu Egyesület alelnöke.
 
A 8. Tiszai PET Kupa dobogós csapatai: 
1. helyezett: Siemens – Evező-SÖK 
1. helyezett: Hangák 
3. helyezett: GWP (Global Water Partnership) 
A Tisza Hősei: Petúnia 
 
Óriási elismerés a mezőny további lelkes és elhivatott csapatainak: 
Aztakeservit, FesztPET, Flakon Falkon, Main Stage, Tilos, Tisza2, Trash Mental, valamint a PET Kupa önkéntes csapata 
2020.08.12
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.