Zenés képregényszínház A tizennégy karátos autóból

A Budapest Bár közreműködésével mutatják be A tizennégy karátos autó című zenés produkciót a Városmajorban. Keresztes Tamás rendezése Rejtő Jenő írói világából új műfajt, zenés „képregényszínházat" teremtett.
Az előadásban A tizennégy karátos autó tizenkét dallal kísért groteszk kalandjait láthatja a közönség. 
A dalokat nem énekesek, hanem nyolc színművész adja elő: Dankó István, Lengyel Benjámin, Mentes Júlia, Mertz Tibor, Mikó István, Rába Roland, Szécsi Bence és Tóth Balázs. A produkció rendezője és díszlettervezője Keresztes Tamás színművész, aki Divinyi Rékával együtt adaptálta színpadra a regényt. 
 
A zenekar (Farkas Róbert, Farkas Mihály, Ökrös Károly, Farkas Richárd, Kisvári Bence) élőben, koncertszerűen játszik, a színpadi jeleneteket a dalok fűzik össze. 
 
A jelmez Bartos Letícia, a grafika Várai Artúr, az animáció Nagy Tamás munkája, a dalszövegeket és a zenét Szűcs Krisztián, Kollár-Klemencz László és a Budapest Bár zenekar írta. 
 
A TRIP és a Városmajori Szabadtéri Színház produkciója augusztus 13-án és 14-én látható a Városmajorban, szezonbeli premierje pedig szeptember 14-én lesz az UP Újpesti Rendezvénytérben.
2020.08.12
|


Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.