Játékok határok nélkül a szentendrei Skanzenben

Az augusztus 20-i hosszú hétvége a Határtalan Skanzen tematikus évhez kapcsolódva a játékokról szól a Szabadtéri Néprajzi Múzeumban. A látogatók szabadon értelmezhetik a határ és határtalanság fogalmát: olyan játékok várják őket, amelyekkel kipróbálhatják hol húzódnak a fizikai és szellemi határaik.
A Skanzen portáin logikai játékokkal, ügyességi feladatokkal és kézműves programokkal készül a múzeum. A réten sport- és csapatjátékokban vehetnek részt kicsik és nagyok. A tavalyi nagysikerű első világháborús társasjátékhoz hasonlóan az 1920-as évek táblajátékait is ki lehet majd próbálni.
 
Vándormuzsikus járja a portákat, a látogatók történelmi karakterekkel találkozhatnak a múzeum több pontján, a Határtalan Skanzen helyszínekhez - más-más szereplő bőrébe bújva - pedig pecsétgyűjtő játék kapcsolódik.
 
A koncert sem maradhat ki a programok közül. Augusztus 20-án Szalóki Ági Áll előttem egy virágszál címmel régizenei dalokat énekel, augusztus 21-én Bodnár Szilviától reneszánsz énekeket hallgathatnak az érdeklődők. 
2020.08.13
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.