Biszexuális főszereplője lesz egy Disney-rajzfilmsorozatnak

Az idén januárban kezdődött The owl house című Disney-rajzfilmsorozat főszereplőjéről derült ki, hogy biszexuális. A sorozat készítőjének nem kevés idejébe került, hogy meggyőzze a csatornát.
A Disney Channel az idén januárban bemutatott The Owl House című rajzfilmsorozatával először mutat be biszexuális főszereplőt.
A történet szerint a 14 éves lány főszereplő, a dominikai-amerikai Luz Noceda egy portálra bukkan, amin keresztül egy alternatív világba csöppen. Bár nincsenek mágikus képességei, Luz legfőbb célja, hogy boszorkány legyen ebben az új varázsvilágban. Bár Luz eddig a fiúkhoz vonzódott, a sorozat legutóbbi két epizódjában egy visszatérő lány szereplő lesz az, aki elhívja Luzt a szalagavató bálba, hogy együtt táncoljanak.
 
A sorozat alkotója, Dana Terrace elmondta, hogy nem kevés idejébe telt, mire meggyőzte a Disney-t arról, hogy vigyenek a történetbe egy biszexuális szálat.
„Biszexuális vagyok, szerettem volna, egy biszex karaktert írni. Szerencsére a makacsságom kifizetődött: a Disney vezetősége most már maximálisan támogató" – írta a Twitteren Terrace.
2020.08.17
|


Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
Játék
A szentendrei Skanzen a magyar nyelvterület népi építészetét, lakáskultúráját, gazdálkodását és életmódját mutatja be a 18. század közepétől a 20. század első feléig tartó időszakig.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.