Hét új bemutató és online előadások az Örkény Színházban

A koronavírus miatt elmaradt három produkció mellett hét új bemutatóval készül az Örkény Színház, és elindítják az Örkény Streamet. A 2020/21-es évadban is meghatározó lesz a fiatal rendezők jelenléte.
Elsőként az előző évad három, a koronavírus-járvány miatt elmaradt bemutatóját pótolja a társulat: szeptember 18-án Orwell disztópiájának színpadi adaptációja kerül színre ’84 címmel Widder Kristóf rendezésében, majd október 9-én Racine Andromakhéját láthatja a közönség. Az előadás rendezője Gáspár Ildikó. Ugyancsak október 9-től látható a Zűrzavar 2045 Polgár Csaba rendezésében. 
 
Október 24-én szokatlan műfajú előadást mutat be a színház Boross Martin rendezésében, melynek főszereplői nem színészek. A Kiváló dolgozók a magyarországi kőszínházban újdonságnak számító dokumentarista színház, melyben a társulat tagjai mellett civil szereplők lépnek színpadra. Ezt követi Szabó Magda klasszikusa, Az ajtó, melynek bemutatója január 15-én lesz Gáspár Ildikó rendezésében. Február 5-én Ingmar Bergman Jelenetek a bábuk életéből című 1980-as kultfilmjének színpadi adaptációját mutatja be a társulat, az előadást Ördög Tamás, a Dollár Papa Gyermekei társulat vezetője rendezi. Február 19-től láthatjuk a Winterreiset, Tarnóczi Jakab rendezésében. Schubert dalciklusával Borsi-Balogh Máté lép nézőink elé. 
 
Mácsai Pál rendezi Bertolt Brecht A szecsuáni jólélek című példázatát, a bemutatóra április 30-án kerül sor. Ugyanezen a napon lesz először látható Schwechtje Mihály rendezése, melynek munkacíme Szex. Újra. El. A bemutatók sorát Takács Nóra Diána önálló dalestje zárja május 28-án.
 
Az idei bemutatók mellett megkezdődnek a Végtelen tréfa című összművészeti vállalkozás munkái is. David Foster Wallace regénye az X generáció Ulyssese, interpretálása túlmutat a jelenleg ismert színházi kereteken. Az előadás rendezője Bodó Viktor, a bemutatóra a 2021/2022-es évadban kerül sor. 
 
NÉZŐTÉR AZ EGÉSZ VILÁG – ELINDUL AZ ÖRKÉNY STREAM 
 
Az Örkény Színház kiépítette saját Stream-Stúdióját, és októberben megkezdi előadásainak rendszeres, élő online – közvetítését. Jelenleg a tesztüzem zajlik. A több kamerával, élőben közvetített előadásokat egy átlagos színházjegy áráért lehet majd megnézni. A nézők esetenként több kép közül választhatnak, chatelhetnek egymással, bizonyos előadások után pedig virtuális közönségtalálkozón is részt vehetnek majd. A szolgáltatás asztali- és táblagépen, mobileszközön és okostévén is elérhető lesz. 
2020.08.28
|


Játék
November 3. és 5. között az Európai Parlament idén is az Uránia Nemzeti Filmszínházban mutatja be az Lux-díjra jelölt, döntős filmeket.
Copyright © 2022 Minnetonka Lapkiadó Kft.