Kedvenc helyek

R.O.D: Igazi játékosok

olvasói
9/10 (3)
(Warner)

Az 1999-es Fila Rap Jam győztes együttese, a bajai R.O.D (ejtsd: "er-ó-dé") valójában duó, de bemutatkozó maxijuk borítóján "családjuk" körében fotóztatják magukat, a közösség fontosságát hangsúlyozva.


Első kislemezükön igazából nem tesznek többet, mint elhelyezik magukat a hazai hiphop színtéren: elhatárolják magukat a gengszeterraptől és a kommersztől, de az underground címkéhez sem feltétlenül ragaszkodnak, erőszakmentesek, de a gagyit mélyen megvetik, jobbító szándék vezeti őket, de tudják, hogy a honi helyzet nem túl rózsás ("az 'egységben az erő' ma még csak egy álom" - utalnak Az Árral Szemben azonos című dalára, s tőlük hívják vendégül szkreccselni DJ Bootsie-t is). A maxin a címadó felvétel és a Fila Rap Jam három-négy albumról már ismerős Siker, amit kapunk két-két változatban szerepel, az utóbbi esetében a G-funkos verziót egy korai Michael Jackson-szám hangmintájával dobják fel. Szimpatikus sound és alapállás, de igazán dönteni majd csak az album fog.


7/10
Déri Zsolt
2001.01.30
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.