Kedvenc helyek

U2: Beautiful Day

olvasói
(0)
(Island/Universal)

Három év óta az első új U2-dal, nem csoda, hogy rögtön vezeti az angol listákat, még Robbie és Kylie duettjét is leveri.


A Beautiful Day az október legvégén megjelenő új album, az All That You Can't Leave Behind legpörgősebb dala, csak egy perc után indul be, aztán amikor Bono a "Touch me" részhez érkezik, már biztosan tudjuk, hogy a kilencvenes éveket lezáró U2 visszavett az iróniából, ha nem is tért teljesen kritikátlanul vissza a nyolcvanas évekbeli rockheroizmushoz. Amit kapunk, az egy józan, korrekt, szerethető U2-sláger, jó érzés. Az 1-es számú maxin két stúdiószám, az akusztikus gitáros Summer Rain és a refrénjénél felhangosodó Always című tempós popdal a bónusz, a CD2-n pedig 8 percnyi első osztályú koncertfelvétel hallható a Mexikóvárosban adott 1997-es koncertről: a Discotheque átfolyik az If You Wear That Velvet Dress nyúlfarknyi verziójába. Pazar.

8/10
Déri Zsolt
2000.10.28
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Magritte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.