Kedvenc helyek

Blur: Music Is My Radar

olvasói
(0)
(Food/EMI)

A Blur egy évtizedes karrierjét áttekintő válogatáslemez egyetlen új dala, a Music Is My Radar egy fura, lükén lüktető, kissé törzsi hangulatú darab, kábé olyan, mint a Talking Heads 1980 körül.


Ezen a maxin a címadó szám négypercesre rövidített változatán kívül hallható az a szerzemény is, melyet eredetileg kislemezdalnak (illetve a válogatásalbumra) szántak, de a felvételek közben rájöttek, hogy a B-oldalas tölteléknek készült Music Is My Radar jobban tetszik nekik, mint az itt teljes - nyolc és fél perces - hosszúságú verziójában szereplő, lassú tempójú, szomorkás Black Book. Hát, ők tudják. A helyzet az, hogy ez a hajdan (1993 és '97 között) tökéletes popslágereket ontó angol zenekar az utóbbi években direkt nem hajlandó tökéletes popslágereket írni. Ők ettől jobban érzik magukat, a közönség kevésbé... Mindenestre, hogy lássuk (halljuk), honnan indult a Blur, erre a maxira feltettek két rádiófelvételt is (a She's So High című első slágerüket, illetve az albumon nem szereplő 7 Days című ritkaságot) az 1990-'92-es periódusukból, abból az időből, mielőtt még jó zenekar lett volna belőlük.


7/10
Déri Zsolt
2000.10.31
|


Játék
Molnár Ferenc Caramel 2005-ben, a Megasztár 2. szériájának győzteseként került a zenei köztudatba. 10 év elteltével sikere töretlen, a zenei és közélet kiemelt szereplője.
Copyright © 2021 Minnetonka Lapkiadó Kft.