Kedvenc helyek

Funkstar De Luxe: Keep On Moving

olvasói
(0)

(Hypnotic/Edel/Record Express)
A Funkstar De Luxe művésznév mögött rejtező 27 éves dán DJ, a funkzenész múltú Martin Ottesen (akinek lemezjátszóturnéja december 9-én érinti Budapestet) most egy teljes albumon mutatja be, hogy nemcsak Bob Marley-dalokat tud house-asítani.


A Sun Is Shining című Marley-dal house-remixének óriási sikere (kislemez több mint egymillió példányban fogyott, sőt a Monacóban rendezett World Music Awards díjkiosztón a legjobb reggae-lemezért járó trófeát is elnyerte!) kijelölte a követendő irányt hősünk számára: egy újabb Marley-remix, a Rainbow Country után körbe nézett, milyen múltbéli slágereket lehet a jól bevált recept szerint dance-esíteni. Egy diszkódal Grace Jones jamaikai korszakából (Pull Up To The Bumper - az aktuális kislemezdal), egy másik klasszikus diszkósláger, az Anita Ward-féle Ring My Bell, egy James Brown-opusz (az album alcímét adó It's Too Funky In Here), a How Gee című rapsláger, egy Tom Jones-örökzöld (She's A Lady) és... úristen, egy Bob Dylan-dal, az All Along The Watchtower!A fahangú öreg Dylan house-alapokon, na ez már tényleg katasztrófa! Bevallom, a lemez nagy része szórakoztató, főleg, hogy az eredeti énekhangokkal általában tisztelettel bánik, vannak ugyan ügyetlenségei (Tom Jones éneke bénán van sorokra tördelve, a James Brown-hangminta nem elég hangos a ritmushoz képest), de a célnak megfelel, bulikra jó, viszont ez a Dylan-remix teljes melléfogás. A 13 remix (a Sun Is Shiningból egy lassú, finom dubverzió is készült) mellett egy teljesen saját szám szerepel, Martin állítólag a következő lemezen már főleg erre, az eredeti darabok felé akar majd mozdulni. Hát csak mozduljon!

6/10
Déri Zsolt
2000.11.27
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.