Kedvenc helyek

Irigy Hónaljmirigy: Ráncdalfesztivál

olvasói
7/10 (4)

(Universal)

A Dáridót is megjárt kiváló magyar paródiazenekar, ahogy ezt már megszokhattuk, két album között maxival (pontosabban EP-vel) ad hírt magáról, és ezúttal a szocialista tábor hetvenes-nyolcvanas évtizedének kommersz dalkultúráját veszi górcső alá egy táncdalfesztivál keretében.


Egy Soltész Rezső-, egy Delhusa Gjon- és egy Generál-sláger paródiáját kapjuk a zenekartól megszokott profi szinten, továbbá internacionalista sztárvendégként Karel Gott kerül műtőasztalra (az onánia témakörében mozgó Huncut Karnevál cseh-magyar halandzsáját a belső borítón magyar műfordítás magyarázza - ez nagyon rendben van), a Cintula által elővezetett műsorvezetői szöveg azonban kicsit erőltetett. Bónuszfelvételként kapunk egy-egy zanzát a korszak rajzfilmjeinek (Kukori és Kotkoda, Dr. Bubó, Füles mackó, stb) betétdalslágereiből, illetve a Mirigy leghíresebb táncdalparódiáiból (érdekesség, hogy a hajdani "Nagy lány lettem, érzem, igen, újra / szanaszét marta a bugyimat az Ultra" sorban az inkriminált mosóport gyártó cég panasza miatt időközben kicserélték a rímet.)A Sipos testvérpár hangutánzó képessége továbbra is bámulatos, a zenekar profin leveszi az eredeti dalt (de ezúttal is sajnálhatjuk, hogy csak a szövegeket fordítják ki, és a zenei viccektől - amilyen annó az a zseniális, cigányzenekari hangszerelésű Tankcsapda-átirat volt - tartózkodnak). A régi bakelitlemezeket idéző CD-dizájnért külön dicséret jár.

paródiák: 7/10

átkötő szövegek: 5/10
Déri Zsolt
2000.11.28
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.