Kedvenc helyek

Sly & The Family Stone: The Essential Sly & The Family Stone

olvasói
(0)
(Epic / Sony)

Az igazi funk soul brothert Sly Stone-nak hívták. A hatvanas évek végén és a hetvenes évek első felében kevesen csináltak nála és különféle bőrszínű vagy nemű tagokból álló "családjánál" vagányabb feka zenét. A duplalemezes The Essential sorozat keretében most ők is megkapták életük legjobb válogatását.


A pop, a soul, a rock, dzsesszes fúvósok, pszichedelikus gitárhangok és a politikai öntudat fúziójából zseniálisan koszos tánczenét keverő Sly-t (született: Sylvester Stewart, 1944) és zenekarát már láthattuk és hallhattuk a Woodstock koncertfilmben és -lemezen, de a kompánia igazán a hetvenes évek hajnalán burjánzott el zeneileg, amiben a tekintélyes mennyiségű kábítószer is jótékony szerepet játszott, és ebből a betépett időszakból olyan kulcslemezek születtek, mint például az 1971-es There's A Riot Goin' On. Ez a mostani dupla válogatáslemez minden pénzt megér, ugyanis rajta vannak a díszes kompánia legjobb pillanatai, 35 szám, köztük a Family Affair, a Runnin' Away, a Time For Livin', a (You Caught Me) Smilin', a Dance To The Music, az Everyday People, az I Want To Take You Higher vagy a Don't Call Me Nigger, Whitey - csupa őrült klasszikus, amiből egy csomót ismerhetünk is, ha máshonnan nem, hát feldolgozásokból (az If You Want Me To Stay című számot a Red Hot Chili Peppers, a Runnin' Away-t a FreakPower, a Time For Livin'-t a Chemical Brothersszel összedolgozó Charlatans is játszotta például). A sok kiglancolt mai produkció közepette igazi élmény ilyesmit hallgatni: ilyen mocskos slágerzenét ma már senki nem csinál.


9/10
Déri Zsolt
2003.07.14
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Ma este az Akvárium klubban Adam Naas. Nézzétek csak, ő az új Lenny Kravitz. #adamnaas #koncertajanlo#programajanlo #akvariumklub
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.