Kedvenc helyek

Dusted: When We Were Young

olvasói
(0)
(Go Beat/Universal)
A Faithless dance-kollektíva vezére, a stúdiómágus Rollo Armstrong (aki a turnékra nem is megy el a zenekarral, így a tavalyi Sziget-koncerten sem volt ott) idei munkái közül a Dusted nevű projekt bemutatkozóalbumára a legbüszkébb, ahol társszerző-társprogramozó-társproducer minőségben van jelen a billentyűs részeket is feljátszó Mark Bates mellett, de azt is érdemes megjegyezni, hogy az énekdallamok megkomponálásába Rollo húga, Dido is besegít (igen, az a bizonyos Dido a Stan című Eminem-slágerből és -klipből).


A Portisheadet is futtató Go Beat kiadónál megjelent, triphop-downtempo-ambient vonalra fűzött album, mint címe (Mikor fiatalok voltunk), dalcímei (Gyermekkor, Ha besétálsz az erdőbe, Sose feledd tisztelni édesanyádat, Ha gyerekem lenne, stb) és remek borítógrafikái is jelzik, a gyermekkor, pontosabban az elmúlt gyermekkor tematikáját járja körbe, konceptalbum, ha úgy tetszik. Egy-egy igen kiváló, soulos női és férfihang (Rachel Brown és Luke Garwood) vezeti végi a hallgatót ezen az elvarázsolt, álomszerű univerzumon, mely végül egy hagyományos, zongorás záródalban végződik. A kivitelezés szuperigényes, és igazán szép, de a belassult anyag mintha nem hordozna egy egész órára elég izgalmat és eredetiséget.

7/10

www.dusted-music.com
Déri Zsolt
2000.12.20
|


Játék
Világszínvonalú programok, nemzetközi hírű fellépők és csodálatos helyszínek!
JÁTÉK!!! Ma kerül ki a lelőhelyekre a legújabb Pesti Est. Fotózkodj vele bárhol a városban, használd a #pestiestles hashtaget, és mi tuti megajándékozunk egy pesti program belépővel! . . . #jatek #nyeremenyjatek #játék #posztolj #szelfizzpestiesttel
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.