Kedvenc helyek

Jimmy Cliff: Super Hits

olvasói
(0)
(Columbia/Sony)
A fenti Van Morrison-lemez kapcsán bemutatott Super Hits sorozat korlátai a Jimmy Cliffnek szentelt válogatás esetében különösen szembeötlőek, ugyanis a nagynevű jamaikai énekes karrierjének már egy kevéssé jelentős szakaszában, 1982 és '87 között tartozott a Columbia istállóhoz, amikor soulos amerikai mainstream popzenével próbálta ötvözni eredeti stílusát.


Az 1948-as születésű Jimmy Cliff a reggae történetének Bob Marley utáni második legnagyobb figurája (sőt Afrika és Dél-Amerika egyes országaiban még Marley-t is megelőzi népszerűségben!). Ő volt a főszereplője a leghíresebb reggae-filmnek, az 1972-es The Harder They Come-nak, s a filmzenelemezről - mely azóta is a világ legtöbb példányban eladott reggae-lemezei között van - három dala (The Harder They Come, Many Rivers To Cross, You Can Get It If You Really Want) is óriási sláger lett. A nyolcvanas évek közepén már a korszak amerikai hangzásához próbálta adaptálni szerzeményeit, The Power And The Glory (1983) és Cliff Hanger (1995) című albumain például a Kool And The Gang zenészeivel is dolgozott együtt (ez utóbbi munkájáért egy Grammy-díjat is nyert legjobb reggae-lemez kategóriában!). Ez a válogatás éppen ezt a periódust tárgyalja, s bár Jimmy nagy korszakának nyomába sem ér, de a nyolcvanas évekbeli csomagolás alól kiérződik egy nagyformátumú dalszerző-énekes (a We All Are One című nyitódalt - nem Cliff-szerzemény! - azonban ajánlatos átugorni).

7/10
Déri Zsolt
2001.01.03
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.