Kedvenc helyek

Papa Roach: Infest

olvasói
6/10 (2)
(Dreamworks/Universal)
Bár a Papa Roach zenekar csak most, a pillanatok alatt kétmillió példány fölötti eladást produkáló Infest albummal robbant be a metálköztudatba, a kaliforniai Vacaville-ből jött kvartett mögött a tagok fiatal kora ellenére is hosszú pálya áll már.


A Csótány Papa névre keresztelt zenekart Coby Dick énekes még 16 éves korában, a gimnáziumban hozta össze 1993-ban. Két EP után független kiadásban jelent meg Old Friends From Young Years című debütalbumuk 1997-ben, aztán két további EP után leszerződtette őket Spielberg, Geffen és Katzenberg urak sikervállalatának, a Dreamworksnek a biztos ízléséről és igényességéről már többször tanúságot tett zenei részlege, és bumm: profi körülmények között megcsinált album, frusztrált amerikai fiatalokat megcélzó, szájbarágós, ám hatásos videoklip a Last Resort című slágerhez, közös turné a Kornnal...

Bár a lemez rappel indul a címadó nyitódalban (hogy rögtön asszociálhassunk a Rage Against The Machine-re is), Coby azért főleg énekel, és jól kiereszti, teátrálisan meglengeti a hangját. Ő komolyan veszi a dolgát, az igen hatásosra, feszesre megcsinált zene fölött komoly témákról énekel, saját tapasztalatait (szülei válása kiskorában, stb) is beledolgozva: frusztráció, fájdalom, vér, öncsonkítás, gyilkosság, alkoholizmus, a rendszer rabszolgái, párkapcsolaton belüli erőszak, széthulló családok meg ilyen sorok, hogy "a társadalom erkölcsi szintje hanyatlik", meg hogy "mi vagyunk jövő, a XXI. század: diszlexiás, szipuzó cyber-ribancok, gyilkos gondolatokkal és kézifegyverekkel, őrültek vagyunk, semmi sem változik" - ez egyébként a lemez bónuszdalában, egy reggae (!!)-számban hangzik el. Ó, istenem, azt hiszem, igaza van: a világ megérett a pusztulásra!

zene: 7/10

szöveg: 5/10

www.paparoach.com
Déri Zsolt
2001.01.03
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
METU - ma este őszi animációs válogatás a Puskin moziban. A belépés ingyenes! #moziajanlo #programajanlo #animacio #metuanimacio
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.