Kedvenc helyek

Iommi: Iommi

olvasói
(0)
(Divine/EMI)
Bizony, Tony Iommiról, a Black Sabbath legendás gitárosáról van szó, aki ezen a cím nélküli albumon mind a tíz számhoz egy-egy nagy hírű énekest hívott vendégül, köztük egy bizonyos Ozzy nevűt is.


Már csak a vendégénekesek nevének olvastán elámul az ember: Henry Rollins, Skin (Skunk Anansie), Dave Grohl (Foo Fighters), Phil Anselmo (Pantera), Serj Tankian (System Of A Down), Billy Corgan (Smashing Pumpkins), Ian Astbury (The Cult), Peter Steele (Type O Negative), Billy Idol... és Ozzy Osbourne (az általa énekelt Who's Fooling Who című számban Bill Ward dobol, tehát együtt az eredeti Black Sabbath háromnegyede!). Mint sejthető, mindegyik hang hozza a formáját: Henry Rollins, a Black Flag egykori frontembere a Black Sabbath világában is feltalálja magát, Dave Grohl dobol is, Billy Corgan gitározik is, és bő 8 percesre nyújtja a Black Oblivion című dalt, persze ezúttal is Ian Astbury hangzik a leglenyűgözőbben, de még a szintén Morrison-tripen levő Billy Idol is kellemes meglepetést nyújt a záródalban, igen szórakoztató. Az egésznek csak egy gyenge pontja van: maga Iommi és az ő lejárt szavatosságú riffjei, fantáziátlan kompozíciói.

vendégek: 8/10

Iommi: 6/10
Déri Zsolt
2001.01.05
|


Játék
A világhírű zongoraművész, a Liszt-díjas Farkas Gábor legújabb, a Hungaroton gondozásában megjelent lemezének anyagát mutatja be szerda esti koncertjén.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.