Kedvenc helyek

Everything But The Girl vs Soul Vision: Tracey In My Room

olvasói
(0)
(Virgin/EMI)

Az Everything But The Girl duó zenei agya, Ben Watt DJ-szettjeiben előszeretettel keveri partnernőjének, Tracey Thornnak a vokáljait a zenei alapokra - így születette ez a csinos kis hibrid is.


Az Everything But The Girl története példaértékű: a Ben Watt és Tracey Thorn alkotta duó bő egy évtizeden át finom, akusztikus alapú indie-popzenét játszott, volt is némi sikerük, de semmi különös, aztán 1995-ben Todd Terry készített egy house-remixet Missing című számukra, amiből aztán óriási világsláger lett (az igazsághoz hozzátartozik, hogy Ben érdeklődése már ezt megelőzően a tánczenék felé fordult, Tracey pedig a Massive Attack 1994-es albumán vállalt vendégszereplést). Ma már az Everything But The Girl kifejezetten tánclemezeket gyárt, elegáns, szuperigényes produkciókat (a legutóbbi bizonyíték az 1999 végén megjelent Temperamental című album volt, melyet a house, a drum'n'bass és a triphop szentháromsága uralt). Ben eközben DJ-ként is szép nevet szerzett magának, és szettjeiben természetesen előkelő helyet kapnak az EBTG-felvételek is, leginkább úgy, hogy Tracey vokáljai különféle zenei alapokra kerülnek. Ez történt például a Wrong című Everything But The Girl-sláger énekrészeivel, melyet Ben a Sandy Rivera keze alól kikerült Come Into My Room Soul Vision-féle remixére illesztett rá, és a végeredmény szép karriert futott be a szakmában, mint kvázi-kalózfelvétel (Lazy Dog Bootleg), most viszont végre hivatalos kiadásban is megjelent (a maxin egy rövid verzió mellett két nyolcperces változat is hallható). Gyönyörű, mint minden, amiben Tracey hangja hallható.

8/10

www.ebtg.com
Déri Zsolt
2001.02.06
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.