Kedvenc helyek

Earth Wind & Fire: Let's Groove - The Best Of

olvasói
(0)
(Columbia/Sony)

A fekete White fivérek zenekara, mely annak idején az őselemekből választott magának nevet, legutóbb Wyclef Jean The Ecleftic című albumán adott életjelt magáról néhány hónapja. Ami azonban biztos, az az, hogy időről időre feltűnik tőlük a boltokban egy-egy slágerválogatás. Ez is az, és volt rá miből válogatni.


Boogie Wonderland, September, Fantasy, Let's Groove - megunhatatlan bulislágerek. Nem hiányozhatnak egyetlen háztartásból sem, főleg most, hogy az utóbbi időkben a funk és a funky ilyen elánnal tért vissza a divatba. A hetvenes évek egyik legnívósabb slágerzenekara, ha nem is abban a spektrumban mozgott mint a legutóbb szintén egy besztoflemez kapcsán előszedett Sly & The Family Stone vagy a George Clinton vezérelte Parliament/Funkadelic kollektíva, de mosolygós optimista táncdalaival ugyanúgy a műfaj Olümposzán bulizott, bugizott, csak legfeljebb egy másik csúcsán. Kifinomult hangszerelés, ezer zenei ötlet, briliáns fúvósszekció, édes soul hangok - manapság igencsak értékelendő erények.

Ez az eredetileg 1996-ban összeválogatott - és most kedvezményes árkategóriában újra előszedett - lemez korrekt gereblyézés: 77 percben 17 szám, köztük a kakukktojás, a Got To Get You Into My Life című Beatles-átirat (tényleg jól át van írva, és tényleg jó). Funky!

9/10
Déri Zsolt
2001.03.09
|


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.