Kedvenc helyek

Eros Ramazzotti: Stilelibero

olvasói:
(0)
(BMG)

2001. június 12-ére kiírt - Jovanottival közös - budapesti koncertje előtt és új kislemezdala, a Cherrel közös Piú che puoi kapcsán érdemes elővenni a legnépszerűbb olasz popdalnok, Eros Ramazzotti 2000 őszén megjelent albumát.


A 12 dalt tartalmazó album egyik különlegessége Ramazzotti és Cher duettje, amely klasszikusan dallamos hangszerelésével az előző kislemezdal, az érzéki és temperamentumos Fuoco nel fuoco mellett a lemez másik nagy slágere. Az album másik érdekessége, hogy a közreműködők között felfedezhetjük Ramazzotti honfi- és turnétársát, Lorenzo Cherubinit - vagyis a rapper Jovanottit - is, aki két számban mint társszövegíró szerepel, s mindkettőn jól érezhetően rajta is hagyja keze nyomát. Az egyik, az Improvvisa luce ad Est című szerzemény, zenéjében is üdítő színfolt az egyébként kissé egyenetlen albumon.

Az aktuális trendnek megfelelően a lemezhez CD-ROM-szekciót is mellékeltek, amely a 38 éves énekes életrajza és másfél évtizednyi, 20 millió fölötti eladással dicsekvő diszkográfiája mellett tartalmazza a Fuoco nel fuoco című szám videoklipjét is, néhány aktuális fotóval kiegészítve.

7/10


www.ramazzotti.com

Stella
2001.05.22
|


Játék
Először érkezik Magyarországra a világszerte óriási sikerrel turnézó dél-afrikai Soweto Gospel Choir.
Copyright © 2017 Minnetonka Lapkiadó Kft.